PENDAFTARAN ONLINE PEMOHON BARU DAN KEMASKINI MAKLUMAT BORANG BRIM 3.0 RM 1000 | anak jati kedah  

Welcome

donation to blog/derma untuk blog

Anda disini » Home » PENDAFTARAN ONLINE PEMOHON BARU DAN KEMASKINI MAKLUMAT BORANG BRIM 3.0 RM 1000

PENDAFTARAN ONLINE PEMOHON BARU DAN KEMASKINI MAKLUMAT BORANG BRIM 3.0 RM 1000

By abang amirul | Kamis, 28 Februari 2013

Sebelum Membaca, Ayo Berbagi :


Permohonan BRIM 3.0 Secara Online - Bermula SELEPAS MNGUNDI RM 1000 pendaftaran untuk BRIM 3.0 bagi pemohon baru telah dibuka termasuk permohonan bagi golongan bujang. Bagi yang telah menerima BRIM yang pertama , boleh juga melakukan kemaskini secara online maklumat terkini anda. Selain secara online , anda juga boleh memuat turun / download borang BRIM 3.0 melalui pautan dibawah.

Isi rumah yang layak (RM500):
       (i)       Warganegara Malaysia;
       (ii)      Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan
                  isi rumah RM3,000 dan ke bawah.
                  > Berkahwin;
                  > Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah;
                  > Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (dalam rumah yang sama).
       (iii)     Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar
                  bulanan RM3,000 dan ke bawah.

  •   Individu yang layak (RM250):
       (i)       Warganegara Malaysia;
       (ii)      Bujang (termasuk Balu / Janda / Duda) yang tiada tanggungan, berumur 21 tahun dan ke atas (lahir pada tahun 1992 dan ke bawah)
                  dengan jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,000 dan ke bawah.

  •   Tidak termasuk pelajar yang menerima Baucar Buku 1Malaysia.
  •   Hanya pemohon yang berjaya sahaja layak menuntut bayaran.

download 3.0 baharu ===>https://ebr1m.hasil.gov.my/manualPengguna/Borang%20Permohonan%20BR1M%202014.pdf
 step by step klik sini===>http://anakjati-kedah.blogspot.com/2013/12/step-by-step-mengisi-borang-br1m-2014.html


9 komentar:

hasbullah mat desa mengatakan...

salam bang nak download borang cam ner...tq

Zaren Jehan mengatakan...

Assalamulaikum nk borang online dah kuar ke?

anjung cipta mengatakan...

aku x pernah dpat BR1M walaupun pendapatan aku rendah sedangkan ada sorang cikgu yg gaji melebihi had pun boleh dapat....mana ketelusan ?? so dh boring dh nk isi borang BR1M..

alia ryan mengatakan...

same la aku pn tak pernah merasa..padahal gaji tak smpai pn RM1500..janda ank sorang lagi tu

Anonim mengatakan...

Bleh usha alia ryan nie lebih dr brim bleh bg

Anonim mengatakan...

kena isi no akaun bank ke, sebelum tidak perlukan

Anonim mengatakan...

TAHUN LEPAS DH DAFTAR TP X LULUS....GAJI BUKAN BESARPUN...RM1550 JE KOT....ORG LAIN GAJI BESARPUN DAPAT....MACAM X ADIL JE.....

Anonim mengatakan...

hanta borang dekat mane?

Anonim mengatakan...

assalamualaikum nak tanye kalau kite pkai akaun bank atas name isteri boleh tak??

Poskan Komentar

Silahkan berikan komentar, kritikan atau saran anda mengenai artikel di atas untuk mendapatkan backlink gratis dari Your Blog ini. Komentar yang tidak sesuai topik, SPAM, Penghinaan, dsb terpaksa akan saya hapus ! Tanks be 4,,.

Our Topics

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tolong klik ayat di bawah

 

berita dari busuk

Home | About Us |Contact Us | Advertise with Us | Free Blogger Templates | Widget | Site Maps
Copyright © 2010 - 2012. Pusat-cara.blogspot.com - All rights reserved | Proudly Powered by Blogger.com
Website Design by IDJUNAYDOTCOM | Sponsored by www.kent.prasetiyamandiri.com