anak jati kedah  

KEDAH :AHMAD BASHAH SEDIA TUKAR DARI JELAPANG PADI KE JELAPANG KETUM

By abang amirul | Sabtu, 30 Juli 2016 | 0 komentar

               

     Permintaan daun ketum daripada syarikat farmasi di Eropah dan Amerika Syarikat ialah pasaran yang boleh diteroka dalam menjadikan tumbuhan itu alternatif kepada perubatan moden.

Pengerusi Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah (Risda), Datuk Zahidi Zainul Abidin berkata ia selaras dengan cadangan pihaknya untuk menanam ketum bagi tujuan eksport.

"Saya sudah mengemukakan cadangan kepada kerajaan dan masyarakat. Sekarang terpulang, jika kita tolak, beberapa negara lain bersedia menanam ketum untuk memenuhi permintaan tersebut," katanya mengenai cadangan tersebut yang ditolak pelbagai pihak.

Beliau berkata kajian mendapati ketum memiliki ramuan penting dalam pembuatan ubat bagi kegunaan musim sejuk.

"Mereka (negara lain) akan mempatenkan segalanya sebelum dipasarkan ke seluruh dunia dan kita perlu bertindak pantas dalam isu ini," tambahnya.

Datuk Zahidi berkata selain Universiti Sains Malaysia (USM) di Pulau Pinang, farmasi di Eropah dan Amerika Syarikat banyak membuat penyelidikan mengenai tumbuhan itu.

"Sekolah Menengah Sains Tengku Mohamad Jiwa, Sungai Petani (Kedah) pula mendapat anugerah peringkat Asian kerana membuat kajian mengenai ketum," katanya.

Katanya lagi, ketum sejak zaman dahulu digunakan dalam perubatan tradisional untuk memulihkan tenaga, rawatan kolesterol, kencing manis dan cirit-birit.
 
"Masalah yang berlaku ialah terdapat segelintir orang yang mencampurkan air rebusan ketum dengan bahan lain seperti ubat nyamuk dan ubat gegat untuk menjadikan peminumnya merasa khayal.

Naruto Special: Hari Naruto Menjadi Hokage

| 0 komentar


5 Sebab Ini Anda Harus Berhati-hati Apabila Berkawan Dengan Gadis Kelantan

| 0 komentar


Sesuatu yang menarik untuk dikongsi dalam artikel kali ini adalah berkenaan dengan gadis Kelantan. Tidak dinafikan ramai yang berkata gadis cantik  selalunya berasal dari Kelantan. Satu daerah di Kelantan iaitu Pasir Mas adalah “lubuk” gadis-gadis cantik di Kelantan. Kenyataan ini bukan direka-reka tetapi atas pengakuan oleh orang Kelantan sendiri.

Kisah pengalaman ini dikongsi dari penulis blog HASRUL HASSAN. Mari kita tengok.

Saya akan berikan lima alasan untuk anda terutama lelaki supaya sentiasa berwaspada dan berhati-hati apabila berkawan dengan wanita yang berasal dari Kelantan, apatah lagi andai anda menjalinkan hubungan serius dengannya.

Pengalaman saya pernah berkawan dan bercinta dengan wanita atau gadis dari Kelantan. Ketika itu, saya berada di tahun akhir pengajian di IPT. Memang tidak disangkal, gadis dari Kelantan memang lawa-lawa dan cantik. Kata kawan saya, gadis Kelantan dari Pasir Mas adalah yang paling cantik. Kata dia lagi, kebanyakkannya; disebabkan oleh kahwin campur dengan pedagang Arab satu ketika dahulu.

Kalau anda perhati betul-betul, itulah antara sebab ramai wanita dan gadis Pasir Mas yang mempunyai hidung mancung dan kulit putih cerah, serta mempunyai warna mata yang menawan iaitu berwarna coklat kebiruan dan kelabu, lengkap dengan alis mata dan kening hitam serta tebal, seolah memakai celak. Kemudian, kulit dan tangan mereka nampak gebu dan kelihatan lembut. Ma Sha Allah.

5 Alasan Kukuh Mengapa Anda Perlu Berwaspada Dengan Gadis Kelantan
Cantik-cantik, tapi awas … berkawan dengan wanita dan gadis Kelantan memang ada risiko. Sepertimana saya, bercinta bagai nak rak, tetapi akhirnya putus cinta tak sampai pun setahun menjalinkan kemesraan .. sob .. sob…. huwaaaaa … uhuk..uhuk.

Ok, saya nak kongsikan sedikit info am yang mungkin tidak 100% benar, namun kalau mengikut perkembangan dan pemerhatian semasa, mungkin ada daripada anda yang akan bersetuju dengan lima alasan ini …


1. Elakkan Menipu Wanita Kelantan Dalam Hal Berniaga: Uhh .. wanita Kelantan memang bijak berniaga. Tak perlu jenguk jauh-jauh, anda pergi sahaja ke Pasar Khadijah … di situ sudah nampak bukti bahawa wanita Kelantan memang hebat dalam berniaga. Bukan setakat berniaga kecil-kecilan, berniaga besar-besaran pun hebat .. tak percaya? Lihat sahaja Neelofa, Datuk Sri Vida dan ramai lagi. Kalau anda didapati menipu dalam bab berniaga ni, awas … anda mungkin akan berhadapan dengan masalah …. hehehe.

2. Mereka Sangat Menggoda: Walaupun mereka tidak berwatakan gelenya atau gatal, tetapi mereka mempunyai penampilan yang cukup menggoda. Tak perlu nak tergedik-gedik seperti sesetengah wanita dan gadis … wanita Kelantan menerusi kecantikan semulajadi sudah cukup untuk membuatkan lelaki tergoda. Malah, ada ramai perempuan yang menjadikan wanita dan gadis Kelantan sebagai idola mereka .. tak percaya? Lihat sahaja Neelofa .. huhuhu. Jadi, awas .. anda mungkin mudah tergoda dengan mereka.

3. Sangat Berdikari: Ada masa saya akan menonton rancangan BersamaMu TV3, menerusi rancangan itu … setiap kali disiarkan kisah keluarga yang bermasalah terutamanya di Kelantan, maka akan muncullah satu ‘ikon’ wanita yang sangat berdikari dalam membantu keluarga. Wanita Kelantan juga terkenal dengan sikap mereka yang rajin berusaha dalam mencapai sesuatu kejayaan …. mereka boleh hidup dengan hebat tanpa bantuan lelaki. Tidak percaya? Anda lihat sendiri pengasas produk Qu Puteh …. huhu. Jadi, awas … lelaki mungkin tidak penting dalam hidup wanita dan gadis dari Kelantan (dalam aspek untuk sara kehidupan).

4. Manisnya Mulut dan Lembutnya Tutur Kata: “Aduh… sakitnya tuh di sini .. di dalam hatiku ..” haha… tetiba teringat kisah lampau ketika bercinta dengan gadis Kelantan. Yeap … memang benar, kebanyakkan wanita dan gadis dari Kelantan bermulut manis dan lembut tutur kata. Mereka bijak menggunakan ayat sehingga membuatkan ramai boleh cair dan terpikat, hatta bila berbicara di dalam loghat Kelantan. Kalau tidak, masakan saya boleh jatuh hati … kui kui kui ….  nak minta break pun, boleh menerima dengan lapang dada (ketika itu) seadanya. Jadi, awas dengan bicara wanita Kelantan …  huhuhu .. cubalah masuk ke gerai-gerai yang ada di Pasar Khadijah, dan anda akan tahu apa maksud saya.

5. Berani: Wanita dan gadis dari Kelantan memang berani. Malah, kadangkala lebih berani dari mana-mana lelaki ….hmmm pernah tengok video viral wanita Kelantan bertumbuk dan berterajang tak? Ngeri tak? Uhh .. dalam kelembutan seorang wanita dan gadis dari Kelantan, ada ‘kekerasan’, kecekalan dan keberanian. Jangan main-main, anda mungkin jadi ‘mangsa’ mereka. Lihat sahaja keberanian yang ada pada seorang pengasas produk kecantikan yang popular di Malaysia, pengasas Qu Puteh .. lihat betapa beraninya beliau sehingga berjaya mengecat Stadium Kelantan dengan warna pilihannya … malah, jersi pasukan bolasepak Kelantan pun dia ubah … fuh memang powerrrr!! Mereka juga berani mengambil peluang tanpa fikir risiko dengan mendalam.

Semoga pengalaman saya ini sedikit sebanyak boleh membantu anda untuk mengenali lebih dekat lagi dengan wanita yang berasal dari kelantan.

Sumber asal: hasrulhassan.com

Game yang mampu menjana wang

By abang amirul | Jumat, 29 Juli 2016 | 0 komentar

Di sini saya ingin memperkenalkan anda kepada satu permainan berasaskan perniagaan di mana anda akan mampu menjana wang. Ya! Wang yang anda jana daripada permainan ini boleh dipindahkan ke dalam akaun bank anda!

klik sini nak register



Bagaimana boleh dapatkan $$$ daripada bermain game ini?
Dalam game ini, anda berpeluang menjadi ahli perniagaan seperti membuka & menguruskan syarikat, berlawan dengan pemain lain di arena, berjuang sebagai pejuang negara, menjadi menteri/perdana menteri dan banyak lagi yang mungkin anda pernah cita-citakan dalam dunia realiti anda.

Satu cara yang paling mudah untuk mendapatkan wang daripada game ini adalah dengan bekerja (dengan syarikat pemain lain) dan dibayar gaji sama seperti anda bekerja di dalam realiti untuk mendapatkan wang.

Anda juga boleh berlawan setiap hari dan berpeluang mendapatkan pemain lain sebagai ahli di bawah anda (referal). Fungsi utama referal adalah supaya anda akan dapat lebih banyak mata pengalaman daripada bekerja, seterusnya meningkatkan produktiviti anda. Lebih tinggi mata produktiviti seseorang pemain, maka lebih tinggi juga gaji yang akan diperolehnya nanti apabila bekerja pada hari yang berikutnya. Anda juga akan mendapat sebahagian kecil daripada pendapatan yang dijana oleh referal anda tersebut.
klik sini nak register
Bagaimana bermula?
Mudah saja. Anda kenalah dulu klik sini nak register. Sebagai permulaan, anda akan diberi 1.00 mata untuk Energy, Experience dan Knowledge.

Anda boleh meningkatkan Energy dengan membaca artikel (maximum 10/hari) yang ada dijual oleh pemain² terdahulu. Semasa mula² bermain game ini, simpanan anda dalam akaun game ini adalah 0. Sama seperti dalam dunia realiti, kita semua bermula daripada sifar (kecuali anda dilahirkan sebagai anak orang kaya dan semua harta diwariskan kepada anda). Jadi, anda belum lagi mampu untuk membeli artikel yang saya maksudkan. Perkara pertama yang anda boleh buat adalah melakukan Referal Fight dengan trainer bagi membolehkan anda dibayar bonus oleh negara di mana anda mendaftar. Kadar bonus 'fight' adalah berbeza dari satu negara dengan negara yang lain.
Apabila anda sudah memiliki sedikit modal hasil daripada bonus fight tadi, maka bolehlah anda beli artikel² kerana lebih tinggi Energy anda, mata produktiviti anda akan meningkat mengikut formula berikut:
Mata Produktiviti = (Energy + Experience + Knowledge) / 3
Setelah menghabiskan 10 fights anda, bolehlah anda bekerja untuk syarikat pemain lain untuk mendapatkan gaji. Anda cuma boleh bekerja 1 kali dalam tempoh 24 jam. Anda boleh memilih untuk bekerja tanpa menghabiskan kesemua 10 fight anda tapi saya tak galakkan anda berbuat demikian kerana energy akan berkurang sebanyak 50% apabila anda bekerja. Energy cuma akan berkurang sebanyak 10% bagi setiap fight yang anda telah selesaikan.
Demikianlah untuk hari² permulaan sebagai pemain. Setiap hari anda cuma perlukan 10 fights dan sekali kerja sehingga anda mempunyai cukup modal untuk melakukan aktiviti² yang lain dalam game ini seperti yang telah saya sebutkan awal tadi.
Untuk lebih maklumat tentang game ini, teruskan membaca tips² dan cara bermain yang paling berkesan untuk menjana wang yang lumayan daripada game ini.

BERMINAT NAK JOIN KLIK BAWAH 


MOVIE-JUNKO FURUTA KISAH WARGA JEPUN DIROGOL LEBIH 400 KALI ,DIDERA,DIBELASAH

By abang amirul | Sabtu, 03 Januari 2015 | 3 komentar


JUNKO FURUTA
Siapakah dia gadis ini ? Pernahkah anda membaca kisah pembunuhan kejam oleh Mona Fendey ? Kisah pembunuhan kejam Dato' Sosilawati ? 
Baiklah ini adalah satu pendedahan kisah pembunuhan yang sangat tragis serta mengerikan . Seriously aku baru tahu pasal kisah ni dalam mukabuku.com dan aku terpanggil untuk share kepada rakyat malaysia tentang kisah gadis jepun yang didera , dirogol dan akhirnya dibunuh tanpa rasa belas kasihan . Mari baca dan semoga kisah ini menjadi iktibar kepada gadis-gadis diluar sana tentang kepentingan menjaga keselamatan diri . Semoga Allah melindungi kita semua Amin .
Gadis malang ini berumur 16 tahun di  saat beliau diculik oleh sekumpulan lelaki ( 4 Orang ) dan disembunyikan di dalam sebuah rumah milik ibu bapa salah seorang penculik itu. 

Segala-galanya bermula apabila gadis ini disuruh untuk menghubungi ibu bapanya bagi mengatakan kononnya beliau telah melarikan diri dari rumah dan selamat bersama seorang 'kawan'. Tujuan mereka berbuat demikian bagi mengelakkan usaha mencari gadis ini dijalankan. Salah seorang penjenayah itu juga menipu tuan rumah itu dengan menyatakan yang gadis tersebut adalah teman wanita salah seorang rakannya apabila tuan rumah itu ada di rumah. Namun begitu, apabila mereka sudah pasti yang tuan rumah itu tidak akan menghubungi polis, mereka berhenti membuat dalih seperti itu.


Amat kasihan sekali kepada Junko Furuta kerana beliau telah cuba beberapa kali untuk melarikan diri dan juga meminta bantuan daripada tuan rumah itu, malangnya mereka tidak mahu membantu kerana takut dengan salah seorang penculik yang merupakan seorang yakuza. Mereka takut sekiranya penjenayah itu akan menggunakan pengaruh yakuza untuk membunuh sesiapa yang mengganggu kerjanya.


Apa yang mereka lakukan terhadap gadis ini sepanjang beliau ditahan di dalam rumah tersebut ?



HARI PERTAMA: November 22, 1988:

-Tanggal Nov 22, dia diculik berhampiran dengan kawasan tempat tinggalnya.-Terkurung dalam rumah, dan dipaksa mengaku dia mempunyai teman lelaki-Dirogol 400 kali bergilir-gilir.-Dipaksa menipu ibu dan ayahnya mengatakan dia melarikan diri dari rumah-Berlapar kerana tidak diberi makan-Dipaksa makan lipas dan minum air kencing-Dipaksa beronani-Dipaksa berbogel di hadapan 4 lelaki-Badan dicucuh dengan lighters rokok

HARI KE-SEBELAS: December 1, 1988:


-Badan dipukul dengan teruk berulang-ulang kali

-Tangan diikat pada bumbung dan badan diguna sebagai "punching bag"
-Muka pula dihadapkan ke arah lantai tanah
-Hidung dipenuhi dengan darah menyebabkan terpaksa bernafas melalui mulut
-Dumbbells dijatuhkan ke atas perutnya
-Muntah bila cuba minum air kerana perut senak akibat dihentak pemberat
-Ketika cuba untuk melarikan diri, dia ditangkap sekali lagi dan lighters dicucuh pada ketiaknya
-Minyak dituangkan ke atas kakinya, dan disuakan api terhadapnya
-Botol dimasukkan ke dalam lubang duburnya , menyebabkan kecederaan teruk

HARI KE-DUA PULUH: December10, 1989:


-Tidak mampu untuk berjalan kerana kaki cedera akibat terbakar

-Dihentak dengan kayu buluh
-Bunga api dicucuh ke dalam lubang duburnya dan dihidupkan apinya
-Tangan cedera dan kuku remuk akibat dihentak pemberat
-Dipalu sekali lagi dengan batang golf
-Kali ini, rokok pula dimasukkan dalam faraj
-Dipukul dengan rod besi berulang2 kali
-Sewaktu salji turun, dia dipaksa duduk di luar dan tidur di balkoni
-Rod pemanggang ayam disula menyebabkan pendarahan yang teruk


HARI KE-TIGA PULUH :


-Hot wax dilemparkan pada muka

-Kelopak mata dibakar dengan lighters
-Ditikam dengan jarum pada bahagian dada
-Puting di bahagian kiri dipotong dengan playar
-Mentol yang panas dimasukkan dalam faraj
-Pendarahan teruk dari faraj akibat dicucuk dengan dengan gunting
-Tidak dapat kencing dengan baik
-Kecederaan yang sangat teruk sehingga ambil masa sejam untuk merangkak turun tangga dan gunakan bilik air


HARI KE-EMPAT PULUH :


-Merayu perogol-perogolnya "Bunuh dia terus dan selesaikan apa yang patut"


January 1, 1989:


-Junko menyambut New Years Day seorang diri bersama Badan yang sudah lumpuh


HARI KE-EMPAT PULUH EMPAT : January 4, 1989: 

-4 Budak yang merogolnya bertindak memukulnya dengan pemberat kerana "frust" alasan kalah Mahjung. 
-Akibatnya,darah keluar mencurah-curah dari hidung dan mulutnya. 
-Tidak cukup dengan itu, mereka mencucuhkan api lilin ke arah muka dan matanya.
-minyak dicurahkan pada kaki, ketiak dan perutnya dan kemudian dihidupkan api. 
-Penyeksaan terakhir ini dilakukan selama dua jam.


Esoknya, dia menghembuskan nafas terakhir seorang diri dengan keadaan yang nazak. Tiada apa yang dapat menandingi 44 hari penderitaan yang ditanggungnya selama ini. SubhanAllah sungguh kejam . 

Para penjenayah itu ditangkap dan dibicarakan sebagai orang dewasa yang melakukan jenayah. Namun begitu, disebabkan mereka masih dikategorikan juga sebagai kes juvana, maka identiti mereka dirahsiakan oleh mahkamah.Walaupun begitu, sebuah majalah tempatan mingguan yang berjudul Shukan Bunshun melaporkan juga nama mereka, dengan beralasan 'Hak asasi manusia tidak diperlukan untuk perbuatan sekejam itu'. Nama sebenar Furuta turut dilaporkan dengan banyaknya di media.

Keempat-empat penjenayah itu mengaku bersalah atas tuduhan yang telah dikurangkan iaitu 'melakukan kecederaan yang membawa kepada kematian', bukan pembunuhan.Salah seorang penjenayah tersebut yang bernama Kamisaku diadili sebagai ketua bagi jenayah yang dilakukan itu dalam sidang rasmi yang dijalankan.


Kamisaku dipenjarakan selama 8 tahun sahaja dan kemudian dibebaskan.

In July 1990 a lower court sentenced the leader to seventeen years in prison. The court sentenced one accomplice to a four to six year term, one accomplice to a three to four year term, and another accomplice to an indefinite five to ten year term. The leader and the first two of the three appealed their rulings. The higher court gave more severe sentences to the three appealing parties. The presiding judge, Ryuji Yanase, said that the court did so because of the nature of the crime, the effect on the victim's family, and the effects of the crime on society. The leader received a twenty year sentence, the second highest possible sentence after life imprisonment. Of the two appealing accomplices, the one that originally got four to six years received a five to nine year term. The other accomplice had his sentence upgraded to a five to seven year term. (WIKIPEDIA)


Junko's parents were dismayed by the sentences received by their daughter's killers, and enjoined a civil suit against the parents of the boy in whose home the crimes were committed. When some of the convictions were overturned on the basis of problematic physical evidence (the semen and pubic hairrecovered from the body did not match those of the boys who were arrested), the lawyer handling the civil suit decided there was no case to be made and refused to represent them further. (WIKIPEDIA)


PENJENAYAH 1


PENJENAYAH 2


PENJENAYAH 3


PENJENAYAH 4




Memang tidak setimpal hukuman yang telah diberikan . Sepatutnya hukuman bunuh haruslah diberi sekalipun mereka adalah pesalah juvana . Tidak layak seorang manusia untuk mencabut nyawa manusia yang lain melainkan Allah Yang Maha Esa . Semoga apa yang dikongsikan di atas menjadi iktibar dan dijadikan sebagai suatu kisah yang mampu menyedarkan semua masyarakat bahawa jenayah boleh berlaku di mana-mana dan boleh dilakukan dengan kejam . 

Jika anda menyedari kepentingan kisah ini , share lah bersama rakan-rakan anda . Dan hulurkan Like jika anda suka dengan entry ini . Sekian :)
ANAKJATIKEDAH INGIN MEMBERI ANDA KISAH TERSEBUT DALAM BENTUK MOVIE 

AMARAN MESTI LEBIH 21+ NO SENSOR

KELANTAN VS KEDAH 4.10.2014 LIVE STREAMING

By abang amirul | Jumat, 03 Oktober 2014 | 2 komentar

Streaming Quality : MEDIUM High Medium Low Auto
Visit Website »

Bapak Mengucap Panjang Lihat Aksi Anak Dengan 5 Lelaki Serentak

By abang amirul | Senin, 28 April 2014 | 2 komentar






mengucap, rakaman, aksi anak gadis,
Mengucap panjang seorang bapa sebaik menonton rakaman melalui telefon bimbit aksi anak gadisnya yang baru berusia 14 tahun berasmara dengan dengan lima lelaki serentak.

Adegan seks secara bergilir-gilir berkenaan di sebuah kampung berhampiran Merapoh, dekat sini, itu dipercayai dirakamkan seorang daripada lima lelaki berusia 20-an berkenaan menggunakan telefon pelajar perempuan tingkatan dua terbabit. Selepas melakukan perbuatan terkutuk itu, gadis terbabit yang bersekolah di sebuah sekolah menengah, dekat sini, dengan selamba pulang ke rumah bersama telefon bimbit berkenaan.

Bagaimanapun, telefon bimbitnya terlepas ke tangan seorang ahli keluarga yang kemudian membuat pemeriksaan pada fail rakamannya.


Ketua Polis Daerah, Superintendan Abdul Razak Hassan, berkata terkejut melihat rakaman itu, ahli keluarga terbabit segera memaklumkan kepada bapa gadis berkenaan.

Menurutnya, bapa mangsa yang tergamam dengan tindakan anak gadisnya selepas menonton rakaman berkenaan segera menyoal anak gadisnya.

Katanya, selepas didesak berulang kali, gadis terbabit mengakui kejadian itu sebelum bapanya membuat laporan di Balai Polis Merapoh, dekat sini, kelmarin.

Abdul Razak bagaimanapun berkata, polis masih belum memeriksa rakaman berkenaan bagi mengesahkan kesahihan kejadian terbabit, namun siasatan masih diteruskan.

“Polis sudah menubuhkan pasukan khas dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) untuk memburu lima suspek terbabit dan pada masa sama masih meneruskan siasatan berhubung kejadian itu mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan,” katanya.

Amoi Di"Korek" Beramai-Ramai Sampai Keluar Air

| 2 komentar






wanita warga china, dirogol bergilir-gilir, diliwat, dicabul,
PETALING JAYA – Seorang wanita warga China bukan sahaja dirogol secara bergilir-gilir, malah turut diliwat selepas dilarikan dalam kejadian di Jalan Pudu, Cheras, Ahad lalu.

Dalam kejadian kira-kira jam 5 pagi, mangsa berusia 33 tahun itu dikatakan keluar untuk membeli makanan, sebelum dihampiri tiga lelaki yang memperkenalkan diri sebagai polis.

Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Superintendan Fadil Marsus berkata, dua daripada lelaki terbabit kemudiannya menarik mangsa masuk ke dalam kereta.

Menurutnya, ketika dalam perjalanan itu, dua daripada suspek bertindak menarik rambut serta baju mangsa, sebelum mencabulnya.

Beliau berkata, mangsa kemudiannya dibawa ke sebuah hotel di kawasan Damansara.

Fadil berkata, mangsa yang ketakutan terpaksa bertahan dan menunggu sehingga dua suspek terbabit tidur.

“Setelah yakin dua suspek itu tidur dan seorang lagi sedang mandi, mangsa terus keluar dari bilik untuk mendapatkan bantuan daripada pihak pengurusan hotel.

“Pihak pengurusan hotel terus menghubungi polis dan kita berjaya tangkap ketiga-tiga suspek di bilik berkenaan pada hari yang sama,” katanya.

Beliau berkata, ketiga-tiga suspek kini direman sehingga esok.

Difahamkan, mangsa yang masuk ke negara ini sejak 9 Jun lalu, dibawa ke hospital untuk pemeriksaan perubatan.

Pelajar Perempuan ‘Bangga’ Kongsi Gambar Air Mani Di Twitter

By abang amirul | Minggu, 27 April 2014 | 0 komentar

Pelajar Perempuan ‘Bangga’ Kongsi Gambar Air Mani Di Twitter

Tak tahulah macam mana nak cakap dengan budak-budak sekarang. Semakin ‘advanced’ dalam segala hal.






Terbaru, seorang pelajar perempuan dengan bangganya berkongsi gambar air maninya sehingga menjadi viral di laman sosial.



Gadis itu menulis, “Basah, papa buat. Hee”.



Sepatutnya, gadis di kala usianya hanya perlu sibuk bergelumang dengan pembelajaran, ini dah terlebih ‘maju’ ke hadapan dalam hal-hal yang tidak senonoh.






Bila terjadi perkara sebegini, siapa yang harus dipersalahkan, sama ada ibu bapa atau pun pelajar itu sendiri yang tidak tahu menilai mana satu perkara yang baik atau pun tidak?






Tepuk dada, tanyalah diri sendiri..

10 ranking artis malaysia gambar meletup

| 0 komentar

Jom tengok pulak senarai top selebriti Malaysia yang suka seksi tetapi nampak murahan. Mesti ramai lelaki terliur tengok ni.


No. 10 :Nora Danish

No. 9 : Fasha Sandha
No. 8 : Rozita Che Wan

No. 7 : Rebecca Nur Islam

No 6: Lana Nordin


No. 5 : Miera Liyana
No.4 : Zarina An Julie

No. 3 : Zila Bakarin

No. 2 :Hannah Tan
No. 1 : Nabila Huda

Tahniahlah kepada Nabila Huda sebab menduduki tangga no 1 artis paling seksi murahan!

Kenapa Nabila Huda menduduki tangga pertama? Sebab si Nabila ni tak kira kat mana-mana mesti nak pakai seksi. Pergi pantai pun selambe pakai coli jer. Tak kiralah pergi majlis ke, pergi pasar ke atau pun lepak ngan kawan-kawan, Nabila mesti nak pakai seksi.

Korang rasa susunan kiraan ni betul tak? Kalau tak, silalah bagi susunan korang.
Sumber

Our Topics

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Home | About Us |Contact Us | Advertise with Us | Free Blogger Templates | Widget | Site Maps
Copyright © 2010 - 2012. Pusat-cara.blogspot.com - All rights reserved | Proudly Powered by Blogger.com
Website Design by IDJUNAYDOTCOM | Sponsored by www.kent.prasetiyamandiri.com